De beste behandeling?

14 april 2020

LinkedIn blog 2

Als arts zoek je dagelijks naar de beste behandeling voor je patiënten. Dat is voor fertiliteitspatiënten niet anders. Maar wat is voor hen de beste zorg?

Is dat de behandeling waarmee ze het snelst zwanger zijn?

Is het een minder invasieve behandeling met meer persoonlijk contact?

Is het de mogelijkheid om zelf de regie te houden tijdens hun vruchtbaarheidstraject?

Of is het een combinatie van het reguliere behandeltraject met daarnaast aandacht voor
hun lichamelijke en geestelijke gezondheid?

Ik denk dat het per patiënt verschillend is. Het ligt voor de hand om te denken dat iedereen zo snel mogelijk zwanger wil worden. Maar is dat wel echt zo?
Wat als wij als arts expliciet aan onze patiënten zouden vragen hoe zij hun periode van kinderwens zien en hoe ze graag geholpen willen worden?

Door mijn eigen onvervulde kinderwens ben ik anders gaan kijken naar wat echt belangrijk is in die periode. Vertrouwen en positiviteit waren voor mij het meest essentieel. Die maakten de ingrepen, behandelingen, bijwerkingen en maandelijkse teleurstellingen draaglijk.

Sindsdien heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn patiënten dat vertrouwen en die positiviteit kan meegeven tijdens hun vruchtbaarheidstraject. Ik denk dat persoonlijke begeleiding, het bieden van mogelijkheden om zelf iets te doen aan het verbeteren van de vruchtbaarheid, en aandacht, niet alleen voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor de geest, hierbij een grote rol spelen.

Mijn missie is om er samen met mijn collega-artsen voor te zorgen dat elk koppel met een (nog) onvervulde kinderwens de periode van hun kinderwens op een voor hen zo mooi mogelijke manier kan ervaren. Daarom bied ik met Sakura Clinics persoonlijke begeleiding met aandacht voor lichaam en geest, voor, tijdens of na het reguliere vruchtbaarheidstraject.

Dit is ook interessant:

Tussen hoop en wanhoop

Tussen hoop en wanhoop

Gespannen zaten ze voor me. Uitbehandeld. Dit was hun eindgesprek. Maar eigenlijk waren ze daar nog helemaal niet aan toe. Haar leeftijd was echter onveranderlijk; 43 jaar. Het staat zwart op wit in haar dossier. En dus mag ik haar niet meer behandelen. Veel vragen...

Practice what you preach – het vervolg

Practice what you preach – het vervolg

Zes weken geleden plaatste ik op LinkedIn mijn blog ‘practice what you preach’.Toen, net voor de zomervakantie, merkte ik dat ik in de maanden daarvoor steeds minder energie had en me steeds minder ontspannen voelde.Eigenlijk was ik in de eerste helft van 2020 steeds...

Loslaten

Loslaten

Afgelopen weekend is in regio Noord de zomervakantie begonnen. De regio’s Zuid en Midden zullen de komende weken volgen. Voor velen waarschijnlijk een heerlijke periode. Een periode van rust, ontspanning en loslaten. Voor een deel van mijn patiënten is het een lastige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.