Sakura Clinics – hoe het begon

7 april 2020
LinkedIn blog 1

Op de kleuterschool vroeg de juf wat we later wilden worden als we groot zouden zijn. Ik wist het toen al; ik zou dokter worden. Ik wilde mensen helpen. Hoe ik daar destijds bij kwam weet ik niet; ik had geen enkele arts in mijn familie of directe omgeving.
Maar nu, ruim vijfendertig jaar later, heb ik als fertiliteitsarts al vele koppels mogen begeleiden bij het realiseren van hun grootste droom.

Ik koos voor voortplantingsgeneeskunde omdat dit vak een diepe, menselijke verbinding met je patiënten vraagt. Koppels komen soms jarenlang een paar keer per week in je spreekkamer en het voelt echt als een voorrecht om te kunnen luisteren naar hun behoeftes en ze bij te staan bij iets dat zo overweldigend en bijzonder is als de vervulling van een (langdurige) kinderwens.

Wat het is om een onvervulde kinderwens te hebben, heb ik inmiddels ook zelf ervaren.
Want naast de dokter werd ik een paar jaar geleden opeens ook de patiënt.

Drie jaar lang gingen de maanden voorbij zonder positieve zwangerschapstest. Jaren waarin ik, naast alle mogelijke onderzoeken en noodzakelijke ingrepen, ook de nodige aanvullende behandelingen en uiteindelijk een IVF traject onderging.

In die periode heb ik zelf ervaren hoe mijn patiënten zich moesten voelen en dat een (nog) onvervulde kinderwens enorm veel impact op je leven heeft. Maar hoe moeilijk en confronterend het soms ook was, ik had die periode nooit willen missen. Het heeft me niet alleen meer verbinding en begrip voor mijn patiënten gegeven, maar ik heb ook veel over mezelf geleerd. En uiteindelijk heb ik die periode van onvervulde kinderwens ervaren als een hele mooie en bijzondere periode.

Die ervaring, gecombineerd met mijn medische kennis als fertiliteitsarts en mijn interesse in oosterse geneeswijzen, yoga en meditatie, heeft geleid tot de start van Sakura Clinics.

Omdat ik iedereen met een (nog) onvervulde kinderwens niet alleen de beste kans op zwangerschap, maar ook vertrouwen, een positieve mindset en een inspirerende periode van kinderwens gun.

Dit is ook interessant:

Tussen hoop en wanhoop

Tussen hoop en wanhoop

Gespannen zaten ze voor me. Uitbehandeld. Dit was hun eindgesprek. Maar eigenlijk waren ze daar nog helemaal niet aan toe. Haar leeftijd was echter onveranderlijk; 43 jaar. Het staat zwart op wit in haar dossier. En dus mag ik haar niet meer behandelen. Veel vragen...

Practice what you preach – het vervolg

Practice what you preach – het vervolg

Zes weken geleden plaatste ik op LinkedIn mijn blog ‘practice what you preach’.Toen, net voor de zomervakantie, merkte ik dat ik in de maanden daarvoor steeds minder energie had en me steeds minder ontspannen voelde.Eigenlijk was ik in de eerste helft van 2020 steeds...

Loslaten

Loslaten

Afgelopen weekend is in regio Noord de zomervakantie begonnen. De regio’s Zuid en Midden zullen de komende weken volgen. Voor velen waarschijnlijk een heerlijke periode. Een periode van rust, ontspanning en loslaten. Voor een deel van mijn patiënten is het een lastige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.