Practice what you preach

23 juni 2020
Vruchtbaarheid verbeteren

Elke ochtend om 06.00 uur gaat mijn wekker. Tijd voor meditatie.
Om op een positieve manier en vol energie de nieuwe dag te beginnen.
Op de dagen dat ik de snooze knop indruk, omdat ik de dag er voor te lang heb doorgewerkt, merk ik echt een verschil. In negatieve zin.
Helaas komen die dagen de laatste tijd steeds vaker voor.
En voel ik me steeds minder ontspannen en minder energiek.

Trends in de spreekkamer

Dezelfde trend valt me op in mijn spreekkamer.
Het lijkt steeds vaker voor te komen dat ik patiënten hoor klagen over stress, vermoeidheid en gebrek aan energie.
Op zich verbaast me dat niet in deze tijd en maatschappij.
Na de onrust ten gevolge van de Covid-19 uitbraak en in de aanloop naar de zomervakantie. Als je daarnaast bedenkt dat we voortdurend blootstaan aan prikkels van onze mobiele telefoon en 24/7 bereikbaar zijn is het misschien wel heel logisch dat we steeds minder ontspannen zijn.

Advies voor voldoende ontspanning

Mijn patiënten geef ik het advies om echt te letten op voldoende ontspanning, een goede nachtrust, gezonde voeding en dagelijks bewegen. Omdat dat niet alleen goed is voor hun mentale welzijn en hun energieniveau, maar ook voor hun hormoonbalans en daarmee hun vruchtbaarheid.
Wanneer je vol energie bent, jezelf fysiek goed en uitgerust voelt, kan je gewoon meer hebben, zie je de toekomst rooskleuriger in en ben je weerbaarder voor tegenslagen of teleurstellingen. En dat is nu net wat je tijdens een vruchtbaarheidstraject heel goed kan gebruiken.

Ik vertel hen om goed te luisteren naar hun lichaam en ook te handelen naar dit gevoel.
Ben je moe of heb je weinig energie? Neem rust, maak tijd voor ontspanning.
Ben je gestresst? Ga de natuur in, haal adem of mediteer.

Ik weet welk effect deze adviezen op mijn energieniveau en mijn mindset hebben, maar toch merk ik dus nu dat ik me er steeds minder aan houd.
En dat moet anders, want is het niet zo dat een goed voorbeeld doet volgen!?

Dus vanaf nu zet ik weer ’s ochtends die wekker, doe mijn ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga, ga tussendoor lekker het bos in en schrijf niet wekelijks een blog op LinkedIn, maar tweewekelijks (zodat ik in ieder geval in keer in de twee weken op maandagavond op tijd in bed lig).

Vanaf vandaag is mijn motto: I practice what I preach.

Jullie zijn mijn getuige!

Dit is ook interessant:

Tussen hoop en wanhoop

Tussen hoop en wanhoop

Gespannen zaten ze voor me. Uitbehandeld. Dit was hun eindgesprek. Maar eigenlijk waren ze daar nog helemaal niet aan toe. Haar leeftijd was echter onveranderlijk; 43 jaar. Het staat zwart op wit in haar dossier. En dus mag ik haar niet meer behandelen. Veel vragen...

Practice what you preach – het vervolg

Practice what you preach – het vervolg

Zes weken geleden plaatste ik op LinkedIn mijn blog ‘practice what you preach’.Toen, net voor de zomervakantie, merkte ik dat ik in de maanden daarvoor steeds minder energie had en me steeds minder ontspannen voelde.Eigenlijk was ik in de eerste helft van 2020 steeds...

Loslaten

Loslaten

Afgelopen weekend is in regio Noord de zomervakantie begonnen. De regio’s Zuid en Midden zullen de komende weken volgen. Voor velen waarschijnlijk een heerlijke periode. Een periode van rust, ontspanning en loslaten. Voor een deel van mijn patiënten is het een lastige...

0 reacties